29 Nisan 2012 Pazar

Elveda SSK

    Bu kitabımız ağır okuma sayılmayacağından balkonda pipo aralarında bitivermiştir. Tanıtımı boynumuzun borcu.  Sayın Şensoy'un sondan iki evvelki kitabıdır. 2005 tarihinde üç baskı yapmış ve artık ancak sahaflarda bulunabilmektedir. (kendisinin okurları sabittir sanırım, küsuratlı baskı bile yapabilir zannımca).

   Şimdiye kadarki en antipatik Şensoy protogonisti, Bay Şükrü ile müşerref olmaktayızdır. Hayvansevmez, mütecaviz (tam anlamıyla), dağınık, çapkın yine de bir şekilde sempatik bir insankişidir Şükrü Bey.. (belki de yazarın kendisidir : F.Ş. kedisevmezdir zira)

   Türkçe yine hoplatılıp zıplatılmış, okurken asla sıkmayan, her sayfadan sonra "du bakali no'lecek ?" sorunsallarına boğan, büyük puntolarla yazılmış (yine !..), 200 sayfalık bir (bak şimdi türüne karar veremedim. Novella değil, roman değil, deneme değil, anı değil, hah tamam) sayıklama silsilesidir. (yok bu da olmadı ustaya ayıp !) kurgusal senaryodur.

   Meraklılarına önerilir. (çok boş yazdım, meraklıları zaten alıp okuyacaklar, hazzetmeyenlerse okumayacaklardır, ikisinin arasındakilere hiç rastgelmedim.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder