27 Nisan 2012 Cuma

"Haywire" Hay bin kunduz !

   Okumamamız, izlememize mani değildir.  

   Kafayı dağıtmak için "Salgın"ını pek beğendiğim Soderbergin Heyvayrını bir izleyeyim dedim.  İzlemez olaydım.  Tamam yönetmenimiz hikayesini kişilerin önünde tutmaktadır (Bkz.Contagion) burada da önemli isimleri çatır çatır harcıyor (misal : fasbender oynamaktan ziyade dövüşmektedir) (bu ismi önümüzdeki yıllarda daha sık göreceğiz filmlerde gibi gelmektedir) Lakin burada hikaye pek kofti ve kopuktur. (nerede konteyciyın nerede heyvayr) 

   Şu aşağıdaki fotoğraflara (antonyo, ivın, maykıl (fasbenderi olsun daglısı olsun her türlü)) bir bakın. Hepsi de "Shaun of the Dead"deki figüranlar gibi oynamışlar. Tüm görüntüler sarı bir tülün arkasındaymış gibi zuhur etmekte (karlı sahneler hariç). Sanki Cina Karano'nun yıldızını parlatma kaygısı var gibi geldi bana. Lakin yıldız ne kadar parlarsa parlasın malzeme mat olunca olmuyor işte. 

   Çocuğun olsa sevilmez, 31 olsa çekilmez bir filmdir.

   Bu kritik, iki duble mavi barbayanniden sonra ve (çakırkeyf demeyelimde half kelle bir) Şevval Sam&Hüsnü Şenlendirici muhabbeti eşliğinde yazıldığından gayri ciddi olabilir. Bu da bizim kritiğimiz olsun ey sevgili sinemafil.

SON NOT : G.ttenbacaklık starlığa mani değilmiş (bkz. aşağıdaki fotoğraf)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder