5 Aralık 2012 Çarşamba

Ferhan Şensoy'dan "Denememeler"


   "Bu kitabın adıyla kastedilen dene büyüklüğünde memeler değildir elbet !" diye yazsa da arka kapakta üstad, ön kapağa iki dene memeyi yerleştirmekte bir beis görmemiştir. Sayın Bay Şensoy'un (kuvvetle zannediyorum ki makas ve prit ile) yaptığı gayet de kuntastik bir kolaj çalışması ön kapağı süslemektedir.

   Kitabın içi ise evlere şenliktir. Ustanın üslubunu bilen bilir. Yine döktürmüştür ortalık yerlere elmasları, incileri. Bazen standart deneme formatlı sayfalara rastgelirken bazan bildiğiniz "pot" kafası sayıklamalar, bazan tek (ve hatta yarım) sayfalık tespitler silsilesi, bazan da alkollü anılar muhayyilemize üşüşmektedir. 

   "Memurengiz Tiyatro" başlıklı yazıyı; tiyatro ile kafa yoranların ve Haldun Taner ismini duyanların okumaları önerilir. Böyle güzel Haldun Bey güzellemesi de okumadım.

   "Wagner'in Karısı"nda, Bay Wagner'in Bay Niçe'ye Zerdüşt'lü bir laf kapağı uydurmasını; "Asaf Halet'le Tanışmamız"da edebiyatın ince ve naif yanıyla gündelik yaşamımızın hödüklükleri arasındaki tezat ve korelasyonu ve bunun gibi nice birkaç sayfalık incilerde mental dağarcığınızı tıka basa doldurmanız mümkündür. Kitapçılarda değil ama sahaflarda muhakkak vardır. Ustanın kar etmek amacıyla yazmadığı kitaplarını yayımladığı Ortaoyuncular Yayınlarından yayınlanmıştır. Sahaflarda pek aranmadığından beş liraya bile alınabilirliği vardır.

   Özellikle aranmayabilir ama denkgelirse kaçırmayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder