20 Mayıs 2021 Perşembe

"Ferry" Aşkın Gücü!

   Feri, küçüklüğünde eziğin önde gideni. Sarhoş baba yüzünden büyük şehre kaçınca bir mafyaya kapılanır, yavaştan yükselerek büyük patronun en yakın enstrümanı olur. Bir gün dükkanları soyulurken, patronun oğlu vurulur, işler gelişir.
   Böyle özetleyince mafyoz senaryo denilebilecek senaryo, son yıllarda izlediğim en değişik aşk filmi çıkınca pek bir hoş oldum. 1s46d boyunca dikkatimiz hiç düşmeden, ilk başlarda aksiyon filmi gibi başlayan, aslında sonuna kadar aksiyonunu bırakmayan ancak araya aşk denilen çılgınlığı! çok şık bir şekilde harmanlayan, bitince de aklınızda aksiyondan ziyade aşk filmi yakıştırması yaptığınız filmimizi pürneşe temaşa ettik. 
   Amsterdam'da geçen kısıtlı sahneler, Hollanda'nın "güneyinde" geçen sahneler, müzikler, bilinmeyen kast, abartısız aksiyon, felemenkçenin o kulağı (bir hoş) tırmalayan tınısı, son derece çirkin ve bön bir adam olan esas oğlanımız, bir elf sevimliliğine sahip esas kızımız, halüsinejik materyale yapılan üstü örtülü övgüler (biçilen ömrün (şimdilik) üç ay uzaması vs.), kifayetsiz soyguncular ve daha niceleri. Öneririm yani!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder