12 Mayıs 2020 Salı

"Metro 2034" 33'ün Devamı.

   Artyom bir önceki kitapta ilginç bir yerde kaldığından, ikinciye de hemen başlayıp bitirdim (bu daha insaflı 496 S.). Yanılmışım ki Artyom burada pek küçük bir rolde (niye oradaysa artık?) pek az görünüyor (ne biçim seçilmiş insansın? nerede karaderililer?). 
   Bu kez eksende yaşlı bir metro emekçisi Homer var. Homer'in, bir salgını durdurmak için yola revan olan Hunter'ın (ilk kitabı okuyanlar hatırlayacaklardır) yancısı olarak görüyoruz. Sonra sürgün Saşa da ekibe katılıyor. İlk kitaptaki sarsak anlatım burada da aynı şekilde devam ediyor. Okuduğuma pişman olduğumdan serinin üçüncü kitabını okumaktan vazgeçtim. 
   Her ne kadar sayın Glikhovsky büyük usta Stanislaw Lem'in stalkerlarını kitabına yerleştirse de, her ne kadar kitap ve türevleri çok satar olmuşsa da; fakir bu distopyayı arşivine eklemeyecek maalesef. 
  Eğer ki modadan etkilenen "vakit geçirmelik" okuyucuysanız, elbette ki alıp okuyabilirsiniz ancak Strugatski Biraderler ve Stanislaw Lem usulü bilimkurgu arıyorsanız koşarak uzaklaşınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder