6 Mart 2019 Çarşamba

"Aquaman" Adolesanlara...

   Holivut için başarının formülü belli artık.

  • Sağlam bir bütçe oluştur.
  • İyi bir çizgi roman bulup, telifini öde.
  • Ana akım film çeken ortalama bir yönetmen ve çok iyi bir teknik ekip tut.
  • Mali sıkıntıda olan (kim değil ki?) iyi oyuncuları yan rollerde harca.
  • Neredeyse tamamı yeşil perdelerin önünde çekilen filmi, CGI ekibine teslim et.
  • İyi bir pazarlama yap.
  • Filme öyle kan, cinsellik, şiddet koyma ki izleme sınırı yaşı yükselmesin.
  • Sonra gelsin paracıklar.

   Kendi kendime söz vermiştim, "Süper kahraman filmlerini artık sinemada izlemeyeceğim" diye, iyi de yapmışım. Dün gece sırf kafa boşaltmak için suadamı izlemeye çalıştım. Yok, olmuyor! 
   Filmimizin başında esas adam (ki çizgiromandaki WASP karakterinden light bir maori figürüne evrilmiş (neden light?(çünkü yüzünde dövme yok)) bir denizaltıda korsanları tepelerken başına bir darbe alıyor. Sonra da hiç bir şey olmamış gibi yüzünü yan devirerek pis pis sırıtıyor. Son 20 yıldır neredeyse bütün holivut filmlerinin şiddet sahnelerinde görünen bu ısıtılmaktan helak olmuş temcit pilavını görünce "tamamdır bu iş" diyerek hemen hemen tüm filmi ileri sararak izledim. Evet sevgili Edinburglular! (neden edinburg? (çünkü içimden öyle geldi)) IMDb puanının yüksek olmasına, neredeyse tüm eleştirilerin iyi olmasına bakmadan, risk alarak iddia ediyorum. Filmimiz tamamen çöptür, izlenmesi zamanınıza yazıktır. Ne türe, ne sinemaya hiç bir yenilik getirmediği gibi, şimdiye kadar kötü klişelerde kullanılmış bütün beylik teknikleri kullanmakta, zamanınızı bile iyi geçirtememektedir. 
   Ardı ardına iyi filmler izleyip (Farhadi, Lanthimos vs.) sonra bu türe geçince bünye ters mıknatıslanma! yaptı herhalde. Sadece 2002 yılından sonra doğmuş, sinema beğenisini televizyon izleyerek (yok izleyerek olmadı) seyrederek geçirmiş adolesan kitleye hitap eder. Yoksa : evlat olsa sevilmez!
   Son olarak Triers filmlerinde oynayan iki oyuncunun (vilemdefo (antichrist) ve nikolkidmın (dogvil)) buralarda garaib kostümlerle hoplayıp zıplamaları; bana paranın insanları zayi edebilme kudretini hatırlatıp acı acı gülümsetti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder