23 Temmuz 2013 Salı

"October Sky" Neden Olmasın ?

DİKKAT : MALUMATFURUŞLUK
Anagram nedir ?
Romanımızın adı "Rocket Boys", 
filmimizin adı "October Sky".
Anagram budur.
   Gelelim filmimize : 
   Konumuz beyliktir : madencilikle geçinen bir kasabadaki spor bursu alma ihtimali olmayan dört genç, başka türlü yırtmaya çalışırlar. Olaylar gelişir...
   Homırhikım'ın biyografik romanından çevrilen senaryo gerçek olaylara dayandığından filmin sonunda çıkan lambaları izlemek güzel olabilir. 
   Bitince gülümseten filmdir. Evet, holivut filmlerinde kullanılan klişelerin birçoğu amansızca kullanılmıştır (tipik okul gruplaşmaları, inekle yakınlaşmalar, yeşerilen kızların gıcık tiplerce kapılması, tüm ana ve yan karakterlerin pür betimlemeleri (bkz.kriskuupır) vb.). Giriş, gelişme, sonuç kitabına uygundur (yani şaşırtmaca yoktur (misal filmi Vudielın çekseydi son sahnede o roket patlar, dört gençten geriye sadece ayakkabılar kalırdı ve fakir filmi hararetle önerirdi)). Oyunculuklar, dekor/kostümler (sanat yönetmeni iyi iş çıkarmış), görüntüler iyidir. Yeni yetme, hafif ebleh bakışlı bir Ceykgilenhaal, tüm antipatikliği ile bir Kriskuupır, upuzun kemikli yüzüyle Loradern yevmiyeyi hakketmişlerdir.
    Filmden aklımda kalan iki sahne etkileyicidir. 
   Madene inen asansörün içinden, gökyüzündeki uyduyu seyreyleyen Homır'ın yüzündeki o mahzun ifade. (bildiğiniz Küçük Emrah)
   Filmin sonundaki roketin yükselişinin değişik açılardan çekimleri...
   Özellikle canınızın sıkkın olduğu akşamlarda güzel bir alternatiftir.
   Her türlü izlenebilir. Çocuklu, ana babalı, grup her türlü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder