6 Mart 2022 Pazar

"Yükseliş" Sai King'in Son İşi.

 
   Sai King'in son işi okuru fazla yormayan 125 sayfalık (ki puntoların büyük, bölümlerin kısa, illüstrasyonların (ne işim olur illüstrasyonla?) canlandırma resimlerin fazlaca olduğunu düşünürsek rahatlıkla 100 sayfanın aldında olduğunu kabul edebilirsiniz) bir küçük novella yahut bir iri öykücük.
   Yine ABD'nin cumhuriyetçi muhafazakar küçük bir kasabası. Yine hem doğaüstü (açıklanamayan kilo kaybı) hemde toplumsal sorunlara (lezbiyen evliliklerine karşı önyargılar) eşzamanlı yaklaşan bir kurgu. Özenle işlenen karakter ve yan karakterler. Hızlıca okunan bir akış ve son.
   Edebiyat zanaatının (böyle yazınca garip görünüyor ancak değil (King edebiyat zanaatının yaşayan en iyi temsilcilerinden biri fakire göre)) iyi örneklerinden biri.  Kitaplık'ın cevval muharriri gibi son sayfaya 1-2 saatte geldim. Sai King'in birçok öyküsünde olduğu gibi içimi hüzünle karışık garip bir tamamlanmışlık hissi sardı. Kızılay-Çayyolu gitgel metro yolculuğunda biter gider. Zihninizi ayçiçek yağı fiyatlarından, akaryakıt zamlarından, Karadeniz'in karşısındaki savaştan bir süre kurtarmanızı sağlar, ki az şey değildir.

3 yorum:

  1. Beni de andığınız için çok teşekkür ederim, çok naziksiniz:) dediğiniz gibi hoş bir tat bırakıyor::)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kez yanlış yapmadım umarım:) Sırada "Dolapta Biri Var" var. Birçok web satış sitesinde yoka düşmüş ama sepetimde duruyor.

      Sil
  2. Okunması gereken kitaplardan birisi

    YanıtlaSil