9 Ocak 2016 Cumartesi

Çoklu Film Tanıtımları

   Okul, hayatımda bir çok şeyi değiştirdi.
   Bunlardan biri de : gönül rahatlığıyla film izleyememek (nedir : içte hep bir kuruntu "ödevlerim var".).  Kafa boşaltmak için izlediğim filmlerden sonra da yazamıyorum vakit yok. Napiyim böyle bir cümlelik tanıtımlar yapalım dedim. İşte böyle :

BRIDGE OF SPIES
   Spiilberg'in son filmi. Derli toplu düzgün iş. Tomhenks her zamanki gibi iyi, müzikler, dekorlar, kostümler özenli. Aklımda sadece İrlanda asıllı Amerikalıların iyi pazarlık yapabildikleri kaldı.

THE 33
   Madende mahsur kalan 33 Şili'li madencinin kurtarılma öyküsü. Filmin, Şili hükümetinin desteğiyle çekildiğini sanıyorum (mutlu son var çünkü). Öyle ya da böyle : Şili gibi bizim kalibremizde olduğunu sandığım bir ülkede bile insan hayatına nasıl kıymet verildiğini gördükçe, ülkemizdeki maden kazalarının nasıl olup da gazetelerin ancak üçüncü sayfalarda yer alabildiğini, bu konudaki milletçe duyarsızlığımızı (bönlüğümüzü), alınan önlemlerin, görülen davaların absürtlüğünü idrak ediyor ve aşırı hüzünleniyorum. 
   Film iyi. Propaganda olarak yapılması bir yana, Banderas ve diğer yoldaşları şıkır şıkır oynamış madencileri. Cülyetbinoşe, ünlü yabancı aktrist kadrosunda yer alıyor ve pek de dişe dokunur bir şey yapmıyor. 
   Vakit geçirmek için izlenebilir.

SICARIO

   İşte hakkında uzun uzun yazmak istediğim ama tembellikten yazamadığım iyi bir film.
   Amerikan derin devleti, kontrolünün dışındaki Meksikalı uyuşturucu kartelini ekarte edip, kontrol edebildiği Kolombiyalı uyuşturucu kartelini işbaşına geçirmek için intikamla yanıp tutuşan bir savcı eskisiyle olmadık işler çevirirken, yasal zorunluluklar yüzünden operasyonda yer almak durumunda kalan FBI ajanı vicdani meseleler yaşayacaktır.
   En gerçekçi aksiyon sahneleri, izleyicinin çözmek zorunda olduğu bissürü küçük ipucu, iyi oyunculuklar, intikam olgusuna bir neşter; velhasıl izlemeye değer film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder