16 Mayıs 2012 Çarşamba

"Once" İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle temiz...

    Müzikal sevmem, romantik müzikal hiç sevmem, romantik aşklı müzikalden koşarak uzaklaşırım. Huysuz şirin gibi birşeyim.

   Lakin bu, müzikal değil. Müzikli film.
 
   180 bin avroya çekilmiş. (Ceymz Bond'un sadece Adana'da yapılan çekimlerinin özel efekt maliyetinden ucuz) Özel efekt yok ama ruh var.
Buradaki şarkı da sağlam
   Hep aktüel kamera, hep aktüel kamera, ama yormuyor gözü.
   Kostümler nasıl sahici, film seyretmiyor sanki pencereden bakıyorsunuz.

Bence en romantik sahne
   Tekrar çekimlerinden kaçınılmış, sanki fazla film harcamak istemiyormuşçasına ! (Bkz.İvonka'nın kapıda yapılan çekimlerinde huysuzlanması ve ağlaması)
   Film bitti, başrollerin filmdeki ismini bilmiyorum. Hafif sığırlık mı var diye kontrol ettim. Jenerikte de "Çocuk" ve "Kız" diye geçiyormuş. (Sığırlık yokmuş. Ohh)
   Şimdi biz öyle bir şartlanmışız ki kurguda standartlığa, film bitince far görmüş tavşan gibi kalıyoruz. Oysa büyük düşünür Erol Büyükburç'un dediği gibi "Hayat işte !..."
   Ben bu tür müzikten anlamam. İtiraf edeyim bir ikisi dışında bütün şarkılar bana aynı gibi geldi. Ama sözler ve senaryoya uygunluğu beni bile etkiledi. (haa falling slowly güzeldi, bir de kızcağızın pil alırken söz yazdığı şarkı ile kocasına yazdığı şarkı ile birlikte ilk söyledikleri şarkı (hani müzik dükkanında), bir de topluca şarkı söylenilen yerdeki şarkı ile (arakolpa !.. çarşafa dolanmışsın da haberin yok) yani müzikler güzeldi) (ha şöyle toparlamaya çalışayım).
   Müziği ve sinemayı seviyorsanız izleyin derim...


FİLMİ DİKKATLİ SEYREDENLER İÇİN NOT : Çocuk Çekçe bilseymiş, film müzikal olurmuş...
Uzaklara değil birbirinize bakın. Çok yakınsınız !.
Olm Çekçe öğren...

2 yorum:

  1. hem romantik, hem aşklı, hem müzikal... kaçmaz, seyretmeli :)) Bu arada 2008 yapımı Meryl Streep'li Mamma Mia'yı önersem?! Belki müzikal seversin o zaman... Yoksa o da mı müzikli film?

    YanıtlaSil