23 Haziran 2016 Perşembe

"Hardcore Heny" Senaryolu FPS.

 
   Timur Bekmambetov sıradışı bir yönetmendi. Ama bir süre sonra yönetmenliği tükendi. Abrahamlinkılnın elinde baltayla vampir avladığı bir işinin sonunda bir yılbaşı filmi çekti (kimseler görmesin !) ve yönetmenlikten çekildi (oysa gece nöbeti ve gündüz nöbeti ne güzeldi). Hardkorhenri'de yapımcı olarak adını görünce "hımm" dedim, bir izleyelim.
   Filmimiz başından kıçına kadar FPS olarak çekilmiş (bilmeyen bünyelere hemencecik bedava izah : FPS : first person shooting : oyuncunun gözünden vurmalı öldürmeli oyun tiplerine verilen kısaltma). İlk anlarda afallıyorsunuz, sonra alışıyorsunuz, en sonlara doğru kusacak gibi oluyorsunuz. 
   Konusu da var ! Bir zeplindeki montajı biten henri, yeryüzüne düştüğü andan itibaren başı dertten kurtulmaz, herkes onu öldürmeye çalışmakta, hep aynı donda zuhur eden bir garip cimi de her nedense ona yardım ederek (her seferinde) öldürülmektedir. Olaylar gelişir.
   Senaryo tırt. Ancak çekimler felaket sıradışı. Gözlerinize ve beyninize güveniyorsanız, bir izlemekte fayda var. Ancak sabi sübyanı zinhar yaklaştırmayın. Ortadan ayrılan kafalar da midemi bulandırır diyorsanız yine yaklaşmayın. Meme, bacak izlemek meşrebime aykırı derseniz yine yaklaşmayın. Gore filmden hazzetmem diyorsanız uzak durun. Yani filmimiz aslında pek azınlık bir sinefile hitap ediyor. Onlar da kaçırmayacaklardır zati.
HAMİŞ : Timrot 50 USD'dan fazla yevmiye aldıysa yazık. Sen filmde tank, helikopter kullan; Timrot'a masraftan kaçmak için 30 sn.rol yaz. Yok olmamış.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder