21 Temmuz 2023 Cuma

"Hayal Kahramanları" Boomer'lar Es Geçmesin!

   Klasik Sunay Akın kitapları gibi 200 (196 S.) sayfayı geçmiyor, 38 bölüm, her bölümde çocukluğumuzun (ama yalnızca 40 üstü olanların çocukluğunun) hayal kahramanları sayfalarda. Red Kit, Charlie Chaplin (Şarlo), Tenten, Asteriks, Zagor Tenay (yaaa soyadı Tenay'dır arkadaşın (yancısının adını tam olarak yazana kitaplığımı hafifletmeye karar verdiğim kitaplarımı göndereceğim)), Süperman, Batman, Küçük Prens, Temel Reis, Çelik Bilek ve daha niceleri. 
   Bir çizgi roman manyağı olarak, es geçilenler tabii ki dikkatimden kaçmadı (Mandrake, Zembla, Kinova, Kit, Savaş, Vampirella, Conan, Tommiks, Kaptan Swing ilk anda aklıma gelenler). Ne gam! Bu 38 deneme (deneme demeyelim çünkü bazıları çok kısa ama ne diyeyim bilemedim) başlık beni aldı çocukluk günlerime götürdü. Elbette ki yazarın amacı; okuyanları sadece çocukluğuna götürmek değil aynı zamanda bilgilendirmek de. Fakirin ağ güncesinin adındaki malumatfuruşluğun dibine vuruyor Sayın Akın. Nedir: bu bilgi bombardımanı insanın ufkunu genişleten bir etki de yapıyor. Misal: 1926-1944 yılları arasında Kayseri Uçak Fabrikası'nda yedi ayrı tipte 212 uçak yapıldığını öğrendiğimde, Marshall yardımının genç cumhuriyetin önünü nasıl kestiğini şıppadanak anladım. Bu da az şey değildir. Her koşulda (yolculukta, kuyrukta, avmlerde kadınlar alışveriş yaparken oluşan bekleme aralarında, şezlongda, okuma koltuğunda) okunur, asla canınız sıkılmaz, hem belki bazı bilgiler şeylere bakış açınızı değiştirir. Öneririm yani.

6 yorum:

  1. Zagor abimizin yancısının tam İsmi Çiko Felipe Cayetano Lopez Martinez Gonzales ve benim bu isimle alınmış bir mail adresim bile vardır:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e-posta adresim erharat@gmail.com, adresinizi yazın, kitapları göndereyim. Ankara'daysanız evimden de alabilirsiniz, değilse kargo. Vallahi bilen kalmadığını düşünüyordum ama hoş bir yanılgı oldu bu. :)

      Sil
  2. Kitapları Zeytinli Nazım Kültürevi'ne gönderebilirsiniz. Onlar çok uygun fiyata satış yapıyorlar ve bu gelirle ücretsiz sinema gösterimleri sunuyorlar. Akçay'a misafirliğe gelirken de getirebilirsiniz=))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E posta yazıp yazmadığımı hatırlayamadığım için bir de buradan yazayım. Kitaplar geçen hafta Zeytinli'ye kargolandı.

      Sil