4 Mayıs 2022 Çarşamba

"Buried" Klostrofobikler Dikkat!


   Son zamanlarda yazmaya değer fazla sinema filmi izlemediğimden, film yazılarım seyreldi. Dün IMDB puanına bakarak başına oturduğum "Gömülü" ise üzerinde bir iki satır yazmaya değer. 
   90 dakikalık filmimizin başlangıcında çıkan yazılardan standart holivut işi olmayacağını anlamıştım. Hepi topu 2m.x90 cm. lik bir mekanda geçen (sanat yönetmenine fazla bir iş düşmemiş), özel efekt kullanılmayan, tek oyunculu, İspanyol yapımcılı bu pelikula izleyicinin dikkatini nasıl olup da 90 dakika düşürmemeyi vadediyordu? Rayınreynılds'ın (pek severim) henüz pek popüler olmadığı dönemlerde çekilen film, amerikan rüyasına atılan ciddi bir şamar (tokat değil!). Gerek protagonistin (ne işim olur protagonistle) esas oğlanın şirketi, gerekse devlet yetkililerinin sıradan bir vatandaşa olan yaklaşımları gerçeğe çok yakın. Bu yakınlıksa izleyiciye bazen pek acıklı gelebilir ama gerçek olan da bu. 
   Klostrofobik bir yapınız varsa izlemeyin, kimi zaman daralıyor insan. Hoş vakit geçirmelik bir kordela da değil. Ama iyi bir film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder