11 Şubat 2022 Cuma

"Bir Masalda İki Kral Olmaz" Eğlence Dünyasının Perspektifinden Türkiye.

   Çok bölüm var, 184 sayfa. Bir akşam başlanıp aynı gece bitirildi. Sacit Aslan, babası Fahrettin Aslan'ın "Gazinocular Kralı" olması hasebiyle hayatına dokunanları, gördüklerini yazmış. Sadece istediği şeyleri yazmış, belli ki yazarken kendine bir otosansür uygulamış, buna mukabil, okuduklarım magazin değeri pek yüksek şeyler (misal: dönemin en büyük medya patronu Simavi'nin Gönül Yazar'dan gayrimeşru bir kızı olması, Intercontinental otelinin bir katını kendine ayırıp orada Nükhet Duru, Sezen Aksu ve daha niceleriyle olan geçici beraberlikleri, devlet erkanına yapılan eskort ve kokain tedarikleri ve daha neler...). 
   Erzurum'dan "taşı toprağı altın" diyerek gelinen İstanbul'da, sadece bir ömür süresince otel ortacılığından, gazinocular krallığına yükselmek de ilginçmiş hani.
   Edebi hiçbir değeri olmasa da eğlence dünyasının gözünden memleketimizin durumunu görmek isteyenler bu kısacık anı kitabını es geçmeyecektir. Çok acaip şeyler var!

4 yorum:

  1. Çok iddialı, merak ettim, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Onun bir kısa gazete röportajında bile neler neler vardı... "Bu ülke" yi tanımak isteyenler böyle kitaplarla başlamalı bence. Nasıl bir coğrafyaysak artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmi tarih tarafından es geçilen ancak es geçilemeyecek kadar önemli tespitler...

      Sil