9 Haziran 2013 Pazar

"A Good Day to Die Hard" ve "Oz The Great and Powerful" Yok Aslında Birbirlerinden Farkları...

"Geberemedi Gitti !..."
   Brusvilisin afişteki yüz ifadesini görünce filmin nasıl başlayıp biteceğini anladığımız filmdir.
   Evet ! Conmakleyn başının derde girdiğini (hemi de Rusya'da) öğrendiği oğlunun peşinden oralara revan olunca ilk iş taksi şoförlerine Frenksinatranın niyork niiiyork şarkısının doğrusunu öğretir sonra da kötü adamları zımbalar. 
   Başı belli, ortası belli, sonu bellidir. Besbelli bir filmdir. CGI'larla şükela bir şekilde süslense de, araya baba oğul ilişkileri hakkında kör gözüm parmağına meşazlar vermeye çalışsa da, mantık çerçevesinden uzakta, buram buram amerikanizm kokan, bittiğinde sizi herhangi bir şekilde düşündürtmeyen, değiştirmeyen holivut işi bir kordeladır.
   Sadece burusvilis hayranlarına öneririm.  


 Özel Efektler Sağolsun...
   Sam Raimi iyi yönetmendir. Ne zaman ismi geçse aklıma "Evil Dead"ten kafasını tabaklara vuran adam gelir. Örümcek Adamlarda da kimi zaman iyi çoğu zaman kötüydü. Lakin bu filmde fazla bir şey konulamamış ortaya. 
   Basiretsiz ve çapkın hokkabazımız (evet hokkabaz), siyah beyaz bir dünyadan renkli bir dünyaya geçer, olaylar gelişir. Konumuz budur. 
   Filmimizin siyah beyaz başlaması ve sonradan renkli (ama nasıl renkli. akıllara zarar renkler) bir dünyaya geçişi güzeldi. Balonun sepetine saplanan sivriliklerde Raimi tadı alsak da, kalan masalsı bölümde bol bol CGI efektinden kelli (standart sinefil için) fazla bir tad beklenmemelidir. Böyle harcıalem filmlerde harcanan aktristler safına katılan Reyçılwayz ve sonradan Hulk kırması cadı rolünde (merak ediyorum kırmızı elma yese kırmızı renkte mi zuhur edecekti ?) Milakunis vee Oz rolündeki Ceymzfranko ise vasataltı oyunculuklar sergilemişlerdir. Filmimiz hakkında olumlu edilebilecek tek kelam ise özel efektlerin başarısı olacaktır. Fakat animasyon olarak yapılsaydı da aynı başarıyı elde edebilirlerdi. 30 Mayıs itibarıyla 15 milyon dolar kadar kar etmesi (pek az) nedeniyle bu tarz yapımların önünü kesebildiği için ise hakikaten bir övgüyü hakketmektedir.
   Beklentilerinizi düşük tuttuğunuz takdirde (yaşı fazla da küçük değilse) çocuklarınızla izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder