tag:blogger.com,1999:blog-702975482328368954.post1361654611651389261..comments2024-03-27T19:13:21.391+03:00Comments on Kitaplar, Filmler, Malumatfuruşluk falan..: Mersin'de Yeme İçme... (kerebiç, humus, cezerye, künefe)arakolpahttp://www.blogger.com/profile/13724960537878238592noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-702975482328368954.post-6204200128157369602012-11-28T23:31:05.169+02:002012-11-28T23:31:05.169+02:00Hepsi bir yana humus bir yana... Hepsi bir yana humus bir yana... Nurdan Gencturkhttps://www.blogger.com/profile/18064052694140952287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-702975482328368954.post-89407258920243475082012-11-27T10:36:00.061+02:002012-11-27T10:36:00.061+02:00nazik yorumunuz için teşekkürler, sadece bir günlü...nazik yorumunuz için teşekkürler, sadece bir günlük bir uğrama sonucu bu yazı ortaya çıktı. Tantuni konusunda bendeniz de esef içindeyim. Umarım başka sefere...arakolpahttps://www.blogger.com/profile/13724960537878238592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-702975482328368954.post-35137014104986521122012-11-26T22:56:45.216+02:002012-11-26T22:56:45.216+02:00Mersin'de oturan biri olarak merakla okudum.O ...Mersin'de oturan biri olarak merakla okudum.O baharatçılarda hâlâ kaçışan böcekler var mıdır acaba ?Bir de nasıl tozludur nasıl tozludur kırmızı biberin üzerini örttükleri kapaklar.Bu böcek ne diye soramaya cesaretiniz varsa eğer genç adam ödünüzü koparır.Bu hafta sonu Migros'ta inciri 10 liraya düşürmüşlerdi,merak edip yine böcekli mi diye eğilip baktım, kızcağız da bir azman kesildi.Mersin'in en kötü tarafı şeker bile böceklenir.İşin daha da kötüsü dikkat edip de bunu bildirirseniz daha da kötü gözlerle bakıverirler size.<br /> Dondurmacı Halil'e gelince yıllardır aynı, eski tas eski hamam.Yeni şubesi değil de çok eski ana şubeye gittiyseniz eğer arka kısmında yenilen bir yer vardır,köylerde yenice açılan lokantalar gibiydi en son gittiğimde.Küçücük bir alana,3-4 masa,masaya yakınlığı hiç dert edilmeyen leş gibi bir lavabo...Azıcık paraya kıyıp da bir temizliği sağlayamamıştır.Doğru, pisliğine rağmen güzel olur simiti bile.25 yıl önce bir baklava yemiştik onlardan,şimdi kendileri bile yapamıyor o tadı...Tantuniden hiç söz etmemişsiniz,Adana üniversite hastanesinde at eti yedirdiklerini duyduğumuzdan beri(hem üni,öğrencilerine hem de hastalara)yemez olduk bilinen yerlerden bile...Humusa ben hiç rastlamadım.Köylerinin yerel yemekleri vardır,keşke onlardan tatma imkanınız olsaydı...Etten başka bir şey bulunmaz şehirde.Güzel bir yazıydı ellerinize sağlık.<br /><br />SerapAnonymousnoreply@blogger.com