28 Mart 2018 Çarşamba

"All the Money in the World" Parayla Saadet Olmaz !

   Raydliskat iyi yönetmen. İşleri bazen sanata ulaşsa da genellikle zanaat olarak adlandırılabilir kanımca. Burada da böyle bir iş yapmış (zanaat).
   Dünyanın en zengin adamının torunu kaçırılır. Hovarda kocası nedeniyle aileden bağlarını koparmış biçare anne; pintiliğin pikinde bir dedeye karşı çocuğunun fidye parasını ödettirmek için mücadele eder. 
   Sinema adına söylenecek hiç bir şey yok. Adam yapmış ! Tüm çekimler, senaryo, kurgu, ışık kullanımı, dramatik sahneler (o gazetelerin uçuştuğu sahne mesela (çok etkileyici değil miydi sevgili kari ?)), müzik, dekor, kostüm, oyunculuklar (Kristofırplamır iyi iş çıkarmış vesselam (hemi de Kevinsipeysi'nin yerine son anda yapılan değişiklikle)), müzik velhasıl hepsi iyi bir işçiliğin ürünü. İki saati aşkın bir süre (2s12d) sinefilin ilgisi düşmeden izlenebiliyor.
   Fikir adına ise : başlıkta verdiğim cümlenin hakkını veren bir pelikula. Ancak iyi adamın, türlü kirli işler çeviren bir ajan eskisi olması varılmak istenen düşünceyi pek desteklemiyor. Hülasa : para, kan bağı, paranın insana edebilecekleri, dönemin ruhu (1970'ler) gibi olguları gözden geçirmek için izlenebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder