7 Ağustos 2016 Pazar

"Jason Bourne" Olmuyor, olmuyooor.

   Bugün sinemada izledik. Siz izlemeyin.
   İlk üçü iyiydi. Bu olmamış. İyi bir yönetmen çekmiş (önceki çektiği iyiydi misal). Yine Metdeymın oynamış (evet yine bir kez bile gülümsemiyor, acaip ciddi). Antagonistler : çizgi üstü (tomiliicons, vinsıntkassel). Ama olmamış. Fikir olarak güncele el atmaya hallense de (wikileaks ve sosyal ağların güvenlik açıkları), senaryodaki boşluklar, saçmasapanlıklar; genelgeçer holivut kurallarına çok uysa da filmimizi izlenebilirlikten uzaklaştırıyor.
   Yunanistan Arnavutluk sınırında (nedense) sokak dövüşleri yaparak hayatını kazanan Ceysınböörn, durup dururken yine geçmişini kurcalar (hedefte bu kez babasının katili vardır). Olaylar gelişir.
   Yunanistan, İtalya, İngiltere, Almanya ve nihayet ABD'de geçen hikayemiz, aktüel kamera çekimlerinde biraz mide bulantısı yapıyor, devamlı olarak "rınrınrın" diye olur olmaz sahnelerde hızlanan "heyecan müziği" ile ilgiyi tutmaya çalışıyor ancak bir süre sonra iddialı aksiyon sahneleriyle sahnelenen içi kof bir senaryoyu izleyen kötü bir devam filmi olmaktan kurtulamıyor.
   Biz yandık, siz yanmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder