10 Mayıs 2016 Salı

"Hail Caesar" Coen Biraderlerin Son Filmi.


   Koen Kardeşlerin filmografisindeki "True Grit"den sonraki en zayıf halka olması, filmin izlenmemesini gerektirmiyor tabiy ki.
   Her derde deva bir set yönetmeninin bir gününü bizlere aktaran filmde, holivut mutfağına kısa bir bakış sarfediyoruz (sarfınazar). Koen biraderlerin bir üslubu var. Kimi zaman kişisel de olsa (Bkz.A Serious Man) izlemekten haz aldığım bir üslup bu. Burada da bu üsluptan kimi izler görmek mümkün. Dönemin film sanayisine bir saygı duruşu niteliğindeki bu pelikulamızda oldukça iddialı bir kast var. Taa "İskoçyalı"dan sonra B sınıfı filmlerde harcanan Kristofırlembırt'dan, kısacık bir rolde kendini gösteren Conehhill, Skarletyohensın, (koenlerin olmazsa olmazı) Frensismekdormınt, Tildasivintın, Çeningteytum, Ralffines ve Caşbrolin'e kadar bir çok felisiti (uzun olsun kısa olsun) arz-ı endam ediyorlar. 
   Ha ! film bitince düşündüren bir senaryosu yok. Ve hatta "bu da neydi ?" diyebileceksiniz muhtemel ama Corckuluuni'nin aşağıdaki mimiklerini temaşa etmek için dahi izlenebilir filmdir. 
   Ben izledim. İzlemesem de olurdu ama vaktim boşa mı gitti. Yoo ! Üzerinde düşünülmeyecek, kafayı boşaltacak (ve hatta sonrasında belki de hatırladığınızda gülümsetebilecek (misal holivut komünistleri ve Ralffines'in aksan dersleri (complicated))) ayrıntıları olan (şurası muhakkak ki) görsel açıdan pek güzel bir kordeladır. 
   İsteyenlere öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder