14 Haziran 2014 Cumartesi

"300: Rise of an Empire" Bu işler sadece CGI değil.

   "300" başka türlü bir şeydi. 
   Zeksnaydır pelerinli donlu yirmibeş kişiyi yeşil patiskaların önünde oynattı ama işinin hakkını verdi. Leonidas'ın "disisspartaaa" diye çemkirerek acem elçiyi kuyunun karanlıklarına tepiklediği sahneler, Zerses'in kendi kanına inanamayarak bakışı, finaldeki dış sesin leonidasın yaptıklarını izleyiciye izahı; çizgiroman seven sinefilin harddiskine kayıtlıdır sanırım.
   Yedi sene sonra gelen bu devam filminde ise olaylar 300'ün geçtiği zaman dilimine paralel gelişiyor. Bu kez Spartalı Leonidas yerine Atinalı Temistokles'i izliyoruz. 
   Temistokles, pers ordusu, pers tanrıkralı Zerses ve Zerses'in denizkuvvetlerikomutanı delibakışlı artemisiya ile başetmeye çalışır.
   Senaryo çok aksıyor (hadi sürünüyor diyelim de karnımız ağrımasın), oyunculuklar ilk filmi mumla aratıyor, tamam fantastik filmdir ama derin denizin içinde yüzmeye çalışırken iki metrelik güverteye sıçrayan at nedir allahaşkına ! (cümle çarşafa dolanıyor ufaktan), evagriin de bir sahnede normal baksın dişimi kıracağım (her an sinir krizi geçirecekmiş gibi dolandı durdu film boyunca), temistokles'te leyonidas'ın çekiciliğinin beştebiri yoktu ("ormanda bir leyonidas beş temistokles karizmasındadır" derler. Fantom Atasözü), çok kan, çok aksiyon, gereğinden fazla ampütasyon, kıt estetik vardı. Utanmadan sonunu da "gişe iyi olursa devamını çekeriz, heh he !" mantığıyla bitirmişler (var böyle bir mantık (Aristo'ya sorun, o söylesin)). Yani sakın sinemada falan görmeyin, malum ortamlara düştü. 
   Çook vaktiniz varsa, evagriin'in memelerini merak ediyorsanız (bu önerim ergenlere yöneliktir ! sinefiller üstüne alınmasın) yapacak daha iyi bir işiniz yoksa (çamaşır asmak bile bunu izlemekten evladır.) izleyebilir, gıcık kaptığınız insanlara hararetle önerebilirsiniz.
   Doğukan Manço'nun yapmaya niyetlendiği 7'den 77'ye programları gibidir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder