26 Şubat 2014 Çarşamba

"Prisoners" Aslında göründüğü gibi değil...

   Ancak Cuma akşamı boş vaktiniz bolsa seyredilecek filmdir. (iki buçuk saati geçiyor da)
   İki komşunun aynı yaştaki küçük kızları kaçırılır, olaylar gelişir.
   Filmimizin ilk dakikalarından itibaren, standart holivut işi olmadığı anlaşılmaktadır. Nedir : gerek anlatımda, gerek kurguda, gerek oyunculukta abartıya kaçılmamış; olduğu gibi süreç yansıtılmaya çalışılmıştır.
   Bunu handikap olarak gören sıradan sinefile, filmimiz uzun bir işkence gibi geleceğinden arada gözlerini kapamaya engel olamayacak, bitiminde de "ohh bitti de kurtulduk" diyecektir. 
   Lâkin vasatüstü pelikulaperest (işte bu kelimeyi de şu anda icat ettim, üstelik anlamı da var) düşmeyen bir ilgiyle izleyecek, zahiren bir kayıp çocuk vakası gibi görünüp alt metinlerinde pek çok gizli anlam barındıran bu kordelaya hakkını verecektir.
   Din ve gerekliliği konularında kafa yoruyorsanız,
   Kız çocuğunuz varsa,
   Adaletin, yasal ve kanundışı yollardan nasıl uygulanabileceğini ve kişinin bunu sağlamakta ne kadar ileri gidebileceğini düşünüyorsanız (ki bugünlerde muhakkak düşünüyorsunuzdur),
   Hügcekmın ve Ceykgilenhol'un (ki burada ilginç tikleri ve şapşik sırıtmasıyla Bayan Gilenhol'un oğluna şapka çıkartmaktayız) abartısız ve iddialı oyunculuklarını görmek isterseniz,
   Bitince düşündüren ve meraklandıran, izleyiciden yorum bekleyen filmleri seviyorsanız,
   Boş bir cuma akşamınızı bu filme ayırmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder