10 Mart 2013 Pazar

"Zero Dark Thirty" God Save America...

DİKKAT ! AĞIR İÇERİK İÇERİR..
   Kusura bakmayın direkt sonundan başlayacağım.
   İki helikopter dolusu tepeden tırnağa silahlı bir grup tecrübeli komando. Arkalarına modern bilimin en güncel teknolojisini de alarak Pakistan'ın orta yerinde etrafında duvarlar olan bir eve gece baskını düzenlerler. Evde yaşayan üç ailenin büyüklerini çocukların gözü önünde öldürürler (öldürülenlerden sadece biri silahla mukabele etmiştir). 12 yıldır siayeyde sadece bu amaçla yanan yakılan kızımız da devletin sırf ona tahsis ettiği askeri kargo uçağının arkasında gözyaşı döker. 
   Bu evin keşfedilmesi için çok paralar harcanır, çok insanlar ölür, çok insanlar işkence görür, çok hukuk ve ahlak kuralları çiğnenir.
   Öldürülenler teroristtir (kadınları bilemem). Ama canlı ele geçirilebilmeleri de mümkündür. (yok mudur bayıltan, uyku veren gaz ?) TDK'da eskiden terörün geniş bir tanımı vardı. Bugün baktım "yıldırıcılık" diyor. Kendi adıma 11 Eylülden ne kadar yıldıysam, bu gece harekatından da o kadar yıldım. İki yanlış bir doğru eder mi ? Sen devlet misin, mafya mısın Amerika ? sorularını sordurur filmdir.
   Haa film sağlam filmdir ona diyecek bir şey yok. Oyunculuklar, çekimler, kurgu (ilk saatlerde biraz yavaş akıyor (157 dk.sürüyor da)) iyidir. İşkence sahneleri hassas bünyelere dokunabilir. Lakin "The Hurt Locker"dan sonra ona benzer bir şey bekliyorsanız uzak durunuz. 
   American way of life tarzı hamaset sevenlere öneririm. (Allah onları bildiği gibi yapsın)
Gerçek hayata dönersek : öldürülenin UBL olduğuna inanmıyorum. Neden ? 
JFK'nin öldürülmesinin anonim olduğuna inanmamamla aynı sebepden ötürü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder