29 Ekim 2012 Pazartesi

"Killer Joe" Friedkin'in Yeni Filmi...


   Vilyım Fredkin'in ilk rahatsız olduğum filmi değil bu. Taa 70li yılların sonunda "The Exorcist" ile de beni daha farklı kanallardan rahatsız etmişti (seviyor rahatsızlık vermeyi). İlkini korku kanallarından yapmıştı, ikincisini moral kanallardan yapıyor. 
   Pelikulamızın omurgası, Amerikan kovboylarının (hilibili cinslerininin ama !) ahlaki değerleridir. Konu naif olarak "22 yaşındaki uyuşturucu taciri (torbacı) Chris (Hirsch), zulası annesi tarafından çalınınca ya hemen 6.000$ bulmak ya da öldürülmek seçenekleriyle karşı karşıya kalır. Çaresizliğe kapılan Chris, annesinin 50.000$ değerinde bir hayat sigortası olduğunu öğrenince babası ile birlikte onu öldürtme planı yapar ve bu iş için aynı zamanda "dedektif" olan “Killer Joe”'ya (McConaughey) başvururlar. Her zaman nakit çalışan Joe bu sefer kurallarında bir istisna yapar ve Chris'in genç ve çekici kızkardeşi Dottie'yi (Temple) para ödenene kadar "teminat" olarak alır" şeklinde özetlenebilir.
   Evet konu cazip. Sorun işlenişte, film taa en başından itibaren görülmesi imkansız senaryo ve mantık aksaklıklarıyla gelişiyor. Bir süre sonra bunun, yönetmenin bilinçli tercihi olduğunu değerlendirmeye bile başlıyorsunuz. Birazcık da spoyler veriyim tam olsun. Taa sonuna kadar zorla izlediğim film son bir saniyesinde beni şaşırttı, o sahneyi izlemek için bir ikinci seyir yapacağım mecburen.  Metyuv (soyadını telaffuz edemiyorum) oyunculukta döktürmüş, Tamıs Heydın Çörç'de filmdeki diğer favorimdir. Lakin  Cuno Tempıl ismine dikkat. Varsa böyle bir tapınak gider müridi olurum. O derece...
   Kontrolsüz kan ve cinsellik içerdiğinden asla sabi sübyan ile seyredilmez hatta hassas bünyelere dahi önerilmez. Hafif alkollüyseniz daha iyi gideri vardır. O garip afişin ne olduğunu ayık kafayla idrak etmemeniz menfaatiniz icabıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder