25 Eylül 2012 Salı

Oteller Kitabı "Ama Küçük Olanlarından Değil !.."

   "Oteller Kitabı, bir kente ulaştığınızda, hangi otelde kalmamak gerekiği konusunda size bilgi vermekle birlikte yalnız o telleri anlatmaz, başka tellerden de çalar" diyor arka kapak.
   Sayın Bay Şensoy'un üslubuna ve daha önceki kitaplarına aşina iseniz bu kitabı da sanki yaklaşan kışın ilk sahlebini içer gibi okuyacaksınızdır. Kıvamlı, sıcak, üstü tarçından kabuk tutmuş ve çok lezzetli... Anlatılanların arkaplanı zaten zihninizin çekmecelerinde mevcuttur. Okurken, unuttuğunuzu zannettiğiniz bilgi ve mizah kırıntıları önünüze dökülecek size de onları parmağınızı ıslatıp tadına bakmak kalacaktır.
   Anadolu'nun ücra otellerinden, Fransa'nın havalı otellerine kadar yapılan konaklamalar adeta bir arakolpa objektifliğinde (bu tamlama oksimorondur) okuyucuya aktarılmaktadır. Arka kapakta yazıldığı üzre sadece o teller yazılmamakta, aslında oteller dekor olup, zor bir hayatın da bir nevi özeti geçilmektedir.
   Tiyatroya, geziye yakın olanlar ıskalamasınlar bence... 
NOT : Tek makul kritiğim : kitabın büyük puntolarla ve geniş satır aralıklarıyla yazıldığından tuğla hacimli ve civa kesafetinde olmasıdır Hasan Ali Yücel dönemindeki Varlık Yayınları konseptinde yayınlansa 434 sayfa değil 170 sayfa ve 500 gr.ağırlığında değil 150 gr. ağırlığında olacak olmasıdır (bilmem oldu mu cümle ?)

3 yorum:

  1. Eldeki Ferhan Şensoy kitabı (Başkaldıran Kurşunkalem) bitince okunmalı demek ki! Kitabın kalınlığına gelince; e Ferhan Abi'de kazansın ama di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl "Başkaldıran Kurşunkalem" iyi midir ? Sormam abes, iyidir muhakkak. Bu da böyle yanıtı/sorusu içinde bir yorum olsun :)

      Sil