17 Eylül 2012 Pazartesi

"Kimse Sormazsa Ben Sorarım" Bir Günlük Kitap..

   Kimileri şeffaf diyor, kimileri meraklı. Fakir, teşhirci sıfatını da eklemek ister titrlerinin önüne. Seveni de vardır sevmeyeni de, fakir arada kalanlardandır. Ne yaparsak yapalım, güzel ülkemizin, güzide basınımızın bir gerçeğidir kendisi (nasıl her köşebaşını dönünce karşımıza çıkan seymen kıyafetli plastik kedi heykelleri Ankara'nın bir gerçeği olduysa O da öyle). Ayşe Arman, hem kıskanılan, hem beğenilen, hem eleştirilen, hem hakir görülen ilginç bir figürdür. Ropörtajları genelde tavuk suyuna çorba hikayeleri gibi olsa da arada zihin açıcı satırlar da ihtiva edebilmektedir. 
   İşte kitabımız, bu ropörtajların Arman'ın kendi beğenisine göre oluşturduğu bir seçkiler buketi şeklindeki tezahürüdür. Murathan Mungan da var, Mehmet Ağar da. Oğuz Aral, Meral Okay, Emin Çölaşan, Ahmet Altan, Ferhan Şensoy, Orhan Pamuk da var; Tarkan, Özcan Deniz, Kaya Çilingiroğlu, Hikmet Tosun (gassal) ve hatta bir Rus Fahişe de. Yani bir çeşit "al gözüm seyreyle salih" durumu. Ropörtajların en yenisinin 10 yıl önce yapıldığı düşünüldüğünde aslında şimdi okumak çok daha öğretici olur diye düşünüyorum.
   Okurken çok fazla yoğunlaşma gerekmediğinden abartmıyorum en fazla bir, 1 buçuk günde bitirebilirsiniz. Kısa yolculuklarda gideri vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder