25 Ağustos 2012 Cumartesi

"The Hunger" Kibar Vampiriz Biz...

   Taa 1983'lerden kalan "Açlık"ı yeniden izlediğimde, ilk izlediğim kadar etkilenmedim doğrusu. İlk izlediğimde 80'li yılların sonunda VHS kasetlerde, oldukça kırpılmış bir haldeydi. Canım Ketrin Donöv'ü temaşa etmek istedi. "Du bakalım hangi filmini göreyim" artık "Gündüz Güzeli" mi olur, "8 Kadın" mı olur derken karşıma "Açlık" çıktı. Bayan Ketrin'e ilave gencecik bir Suuzın Serendın, kool mu kool bir Deyvid Bovi de vardır ki tadından yenmez. 
   Şimdi bir ilave bilgi girmezsem karnım ağrır. Filmi seyrettikten iki ay sonra falan filmin yönetmeni Toni Skat intihar etti.  Kitaplar ve filmler konusunda ciddi bir düztabanlığım olduğundan şüpheleniyorum. "Koleksiyoncu"yu uzun bir aradan sonra tekrar okuduğumda Con Fovls ölmüştü, "Koleksiyoncu"yu bırakıp "Şibumi"ye başladım Trevanian mahlasıyla mülakkap Rodney William Whitaker hakkın rahmetine kavuştu.   Bilmiyorum artık...

   Filmimiz 80'li yıllarda çekilmiş bir video klip tarzında ilerlemektedir (afişi de bunu basbas bağırmaktadır). İlginç olan şudur ki gerek Miriyım karakterini canlandıran Bayan Donöv gerekse Bay Deyvid Bovi kibar vampirleri beyazperdeye aktarmaktadırlar.  Öyle ki : bu vampirler kurbanlarının kanını emmek için dişlerini değil boyunlarında taşıdıkları zarif kolyelerin içinden çıkan pantantif bisturileri kullanmaktadır. Filmimizin konusu felaket telmaşadır. Görüntüler; nasıl diyim : hani Boni Taylır'ın "Total Eclipse of the Hearth" video klibi var ya aynı onun gibidir. Oyunculuklar eğreti, kostümler eh işte, müzikler kulak tırmalayıcıdır. 
   Lakin fakirde "fetiş" denilen bir kavram da olduğundan bu b.ktan filmi on yılda bir seyretmektedir.  
   Fetiş şudur efendim. Bayan Ketrin Donöv, herhangi bir şekilde beyaz fon önünde iki saat kıpırtısız dursa ben seyrederim. Bay Bovinin bir ceket giyme sahnesini on kere izlerim. Hümeyra; "daha dün annemizin kollarında yatarken" singılı yapsa gider  alırım. İşte böyle hastalıklı bir durum...
   Dudaklarından kan damlayan bir Ketrin Donöv,
   Bayan Donöv'le ahlaka mugayir bir tensel yakınlaşmaya giren gencecik bir Suuzın Serendın,
   Birkaç saat içinde aniden yaşlanan ve ölen bir vampiri canlandıran Bay Deyvid Bovi'yi görmek isterseniz ve boşa geçirilecek birbuçuk saatiniz varsa izleyebilirsiniz.
   Elbette ki kızanlara önerilmez... (kızanlar derken kızancıklar yani)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder