27 Şubat 2012 Pazartesi

"Amerikan Köpekleri" Bu ne şiddet, bu celal !...

   Nihat Genç'in üslubunu bilenlerdenseniz fazla tarife gerek yok. Genç, bu denemelerde ağırlıklı olarak Ortadoğu yazıyor. Suriye, İran, Mısır, Lübnan, Suriye gezilerinde yaşadıklarını o ilginç, heyecanlı, duygusal, meraklı, hiddetli, dingildek üslubuyla anlatıyor. Arada nalına da çakıyor, mıhına da...

   İlk okumamı "Arap Baharı"ndan çok önce, 2007'de yapmışım. Kitap 2004 basımlı. Aslında aradan fazla zaman geçmedi ancak; o coğrafyada gelişmeler spidi gonzales hızında olduğundan yazılanları okumak insanda değişik yorumlamalara neden oluyor. Yazarın özellikle Mısır konusunda yazdıklarını tekrar incelemekte yarar var.  


   Gezi denemeleri olarak da okunabilir, tamamen subjektif, duygusal değerlendirmeler var. Okurken kah kahkahalar atıyor, kah gözleriniz buğulanıyor. Ama salt gezi rehberi olarak değerlendirmek, vali kebabında salt tavuğu yemek gibi olur.  Merak edene kısacık notlar :


  • sırf o hoyrat, dağınık, duygusal üslup için bile okunabilir,
  • bölgedeki gelişmelerin kronolojik tahlili için faydalıdır,
  • balık hafızalara omega üç etkisi yapar,
  • taşlamanın nasıl sektirildiğini merak edenlere iyi gelir,
  • beddua etmenin doktorasını yapmak isteyenlere de önerilir, (fakir bedduaların bazılarını okudukça yarıldıkça yarılmıştır. Lakin söylemek gerekir ki tüm beddualar doğru adresleredir.)
  • Hrant Dink ile nasıl yarenlik edildiğine dair ipuçlarını ve Hrant'ı anmak isteyenlere tavsiye edilir,
   Bir de ben merak ediyorum. Özel yetkili savcılarımız bu şahsiyeti nasıl es geçebiliyorlar ? Cemaat hakkındaki değerlendirmeleri beni benden aldı. O nasıl ilenmedir yareppim. İçimin yağları eridi, eriyor. Okuyunuz, okutturunuz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder